Derneğin Bebekleriyle İlgili Gelişmeler Hakkında Bilgilendirme

A. Bebek
Torbalı çadırkent taramasında saptanan doğuştan kalp anomalisi olan A. Bebek önce İzmir’de Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na yatırıldı. Anjio yapıldı. Ameliyat kararı üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’na yatırıldı. Ameliyat hazırlıkları tamamlandı. Ameliyattan 1 gün önce ailenin ameliyat riskleri üzerine vazgeçmesi ile bebek taburcu oldu. Aile çadır alanına döndü. A. bebeğin kötüleşmesi ile 9 Mart 2015 tarihinde yeniden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’na yatırıldı. Aile ameliyatı kabul etti.
A. bebek başarılı bir açık kalp ameliyatı geçirdi. 4 gün yoğun balımda 5 gün serviste yattı ve şifa taburcu oldu.
Ailesi ile birlikte Torbalı’ya döndü.
Halkların Köprüsü Derneği tarafından takip ediliyor.

D. Bebek
Doğuştan kalp hastalığı sebebi ile üç kardeşi ölen, D. bebek, Behçet Uz Çocuk Hastanesi acilinden kardiyoloji servisine tetkikleri yapılmak üzere yatırıldı. Fallot tetroloji teşhisi konulmuş hastaya anjio yapılma kararı alındı. Hastanedeki anjio cihazı bozuk olduğundan dolayı, cihaz yapılınca çağrılmak üzere evine gönderildi.
Bir iki hafta sonra zatüryeden dolayı, kalp yetmezliği atağı geçirince tekrar Behçet Uz Çocuk Hastanesi acil servisine başvuruldu ve kardiyoloji servisine yatırıldı. Enfeksiyon toparladıktan sonra yapılan anjiyosunda hastalığın geç etkilerinin ortaya çıkmadığı, aort damarı ile ilgili bir anomali daha var olduğu saptandı.
D. bebek başarılı bir açık kalp ameliyatı geçirdi. 2 gün yoğun balımda, 6 gün serviste yattı ve şifa taburcu oldu.
Ailesi ile birlikte Torbalı’ya döndü.
Halkların Köprüsü Derneği tarafından takip ediliyor.

A. B. Bebel
Suruç çadır kentinde yaşayan ailenin altıncı çocuğu olan A. bebeğe, Harran Üniversitesinde ensefalosel (beyin dokusunun kafa tasındaki bir açıklıktan dışarıya çıkması) tanısı konuldu. Ameliyat gerektiği ve ameliyatın burada yapılamayacağı saptandı.
Ege Üniversitesi’nde ameliyat imkanı olduğu için, A. Bebek sevk zincirine uyularak İzmir’e getirildi. Ege Üniversitesi Beyin Cerrahi Polikliniğinde, randevu alınarak muayene ettirildi. MR sonucu ile tekrar değerlendirildiğinde, doktoru, ameliyat olmazsa ölebileceği, ameliyat olursa sakat kalma ve % 1 de olsa ölüm riskinin olduğunu ifade etti.
Anneye tercüman aracılığı ile ayrıntılı bilgi verildi. Anne ameliyatı kabul etti. Bunun üzerine ameliyat için iki hafta sonra çağrılmak üzere Suruç’a geri gönderildi.
A. bebek ve ailesi İzmir’e geldi. Dernek tarafından bir eve yerleştirildiler.
A. bebek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı. Aileye tercüman aracılığı ile ameliyatın riskleri olası sonuçları hekimleri tarafından ayrıntılı anlatıldı. Aile ameliyatı kabul etti.
Başarılı bir beyin ameliyatı geçirmesine rağmen ameliyatın ertesi günü A. bebeği kaybettik maalesef.
A. bebek Doğançay Mezarlığı’na defnedildi. Aile yakın bir zamanda Suruç’a dönecek.

Comments are closed.