Basmane Mülteci Sağlık Taraması

Halkların Değerli Dostları,
Sayfamızdaki paylaşımlardan da malumunuz olduğu üzere derneğimiz üyeleri 16 Ağustos 2015 Pazar günü, ülkelerindeki savaştan kaçan, kendileri ve çocukları için yeni bir yaşam umuduyla Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek üzere İzmir’de geçici olarak bulunan; (kiralık ev olmadığı ve oteller dolu olduğu için) Basmane çevresinde ne yazık ki sokaklarda yaşamak durumunda kalan Suriyeli sığınmacılara sağlık taraması yapmıştır. Tarama sonucunun raporu derneğimizin web sitesinde sizlerle paylaşılacak ve rapor aynı zamanda, tespit edilen problemlerin çözümünü talep etmek üzere ilgili kurumlara ulaştırılacak, kurumlarla gerekli görüşmeler yapılacaktır.
Suriyeli dostlarımızın, sokaklarda yaşamak zorunda olmalarından ötürü en acil çözülmesi gereken sorunlarından biri, kişisel hijyen sorunudur. Ekteki resimlerden de görebileceğiniz gibi son derece kötü koşullarda yaşamak zorunda kalan Suriyeli kadınlar, erkekler, çocuklar, bebekler, yaşam koşullarının ve yaşam ortamlarının kötü olmasından dolayı bazı hastalıklara açık hale gelmişlerdir. Kişisel hijyen sorunlarının çözülmesi, onların hayatını bir nebze olsun kolaylaştıracaktır. Derneğimiz, listedeki kişisel hijyen malzemelerinin temini konusunda, üyelerini, destekçilerini, dostlarını dayanışmaya çağırmaktadır. Hijyen malzemeleri, derneğimizde toplanacak olup, dernek binamız gündüzleri açıktır. En kısa sürede malzemeleri toplayıp, Suriyeli sığınmacılara ulaştırmamız, muhtemel pek çok sağlık sorununun önlemeyi amaçlamaktayız. Dostluk ve dayanışmayla…

• Çocuk bezi
  • Kadın pedi
  • Mama, süt
  • Su
  • Hafif taşınabilir yer kaplamayan kalorili yiyecek (çikolata, bar, gofret, vs.)
  • Kişisel hijyen malzemesi (sabun, Islak mendil, anti bakteriyel el temizleme jeli, anti bakteriyel saç bonesi, kolonya, vb.)