Halkların Köprüsü Derneği 26 Ağustos 2015 Basmane Yardım Malzemesi Dağıtımı Raporu

Basmane Dağıtım Ekibi

26 Ağustos 2015 tarihinde Halkların Köprüsü Derneği olarak, Basmane’de sokakta yaşayan  Suriyeli mültecilere yardım malzemeleri ve haklar broşürü dağıttık. İaç yardımı için de ön hazırlık yapılmıştı, ancak kitlenin mobil olması ve bir önceki taramada karşılaşılan kişilere ulaşılmaması nedeniyle bu ilaç dağıtımından vazgeçildi.

Daha önceki sağlık taramasında mültecilerin temel ihtiyaçları olarak belirlenen temizlik malzemeleri ve gıda ürünleri bu çalışmaya özgü toplanan 487 TL bağış ile satın alındı. Bunun dışında İHD, Şengal Kobane Yardımlaşma Ağı için topladığı son kullanma tarihi yakınlaşan erişkin ve çocuk mamalarını Basmane’de dağıtmak üzere derneğimize verdi. Ayrıca dernek gönüllüleri pek çok malzemeyi derneğe hafta içinde teslim etiler.
Derneğin satın aldığı malzeme listesi aşağıdaki gibidir:

24 Bebelac mama

6 Paket (24 lü) koli promis

2 Koli petibör bisküvi

2 Koli toz deterjan

2 Koli sıvı sabun

3 Koli ıslak mendil

1 Koli el sabunu

Suriyeli mülteciler için dernek tarafından  Kürtçe,Türkçe ve Arapça dillerinde hazırlana Türkiye’deki statüleri ve hakları konusunda bilgiler bulunan, İzmir’de kendilerine hizmet sunan sivil toplum örgütlerinin iletişim bilgilerini içeren haklar broşürleri derneğe getirilerek dağıtılmak üzere hazırlandı.

Bunların yanı sıra hasta muayenesi ve ilaç temini için hekim ve sağlıkçı gönüllüler hazır bulundu. Tasnif edilmiş ilaçlar araçlara yerleştirildi.

Dernekte malzemeler ailelere elden tek tek verilmek ve izdihama mahal vermemek için ayrı ayrı paketlendi. Yaklaşık olarak 90 paket yardım malzemesi, 6 araç ve 26 kişilik ekip ile saat 19:00 da Basmane Çolak Camisi’ne ulaşıldı.

Dağıtım işlemi öncesinde dernek üyeleri hızlı ve sağlıklı bir dağıtım yapmak için üç gruba ayrıldı ; Broşür dağıtımı, Sağlık ve Yardım Malzemeleri dağıtımı Her grubun içerisinde Kürtçe ve Arapça tercüman bulunmasına özen gösterildi.

Broşür ve yardım paketlerinin dağıtımı sorunsuz bir şekilde yapılmış olup ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Ancak muayene ve ilaç yardımı konusunda şartların uygun olmaması, ilk taramada saptanan ailelere ulaşılamaması sebebiyle başka bir güne sadece muayene ve ilaç yardımı yapılması kararı alındı.

İHD’ye, Şengal Kobane Dayanışma Ağına, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdullak Şen’e ve Arkadaşlarına ve derneğimizin bütün gönüllülerine teşekkür ediyoruz)

(Raporu hazırlayanlar: Cem Terzi, Gülistan Sultan)

Comments are closed.