Buca Kız Yurdunda Kalan Z ve Z Kardeşler Raporları

21 Nisan 2017

Buca Kız Yurdunda Kalan Z ve Z kardeşler Cem Terzi, Gülistan Sultan, Gülistan ….ve Nuriye İstanbullu  tarafından ziyaret edildi. Kızlar henüz yurda alışamamışlardı sürekli kaçmaktan kendilerine zarar vermekten bahsediyorlardı, abilerinden ayrılmış oldukları, tek akrabaları halaları ve amcaları onları yurttan cıkarmadıkları için isyan ve öfke duygusundaydılar. Onları sakinleştirmeye yurdun onlar için en azından daha güvenli olduğu konusunda ikna etmeye çalıştık.  Küçük kız kardeş  hiç türkçe konuşmuyordu Kızlar Guleyle çok sıcak ve açık bir iletişim içindeydi. Fiziksel engelleri için hastaneye gitmeleri gerekiyordu ve kimliklerinin çıkması süreci ile ilgi yurt psikologlerı ile konuştuk. Yanımızda getirdiğimiz hediyeleri verdik ziyaretlerimize devam edeceğimizi ve onları yalnız bırakmayacağımızı söyleyerek yurttan ayrıldık.

———————-

12 Mayıs 2017

Buca kız yurdunda kalan Z ve Z kardeşler Gülistan Sultan Şura Baykan ve Nuriye İstanbullu tarafından ziyaret edildi. Yurt müdüründen  izin alarak kızlarla birlikte Hasanağa parkına gittik. Sürekli yurt binası ve bahçesinde oldukları için dısarıda vakit geçirmek kızları neşeledirdi bir önceki ziyareimize göre moralleri daha iyiydi yurttaki ortama, abla dedikleri yurt çalışanlarına alışmış, arkadaş edinmişlerdi. Parkta yaklaşık iki saat vakit geçirdikten sonra yurda döndük. Bir önceki ziyaretimizde istedikleri çiçekli elbiselerini ve atıştırmalık yiyecekleri verererk en yakın zamanda onları tekrar görmeye geleceğimizi söyleyerek kızların yanından ayrıldık.

——————————————————-

2 Haziran 2017

Buca Kız yurdunda kalan Z ve Z kardeşler Gülistan Sultan ve Nuriye İstanbullu tarafından ziyaret edildi. Kızlarla birkilte onlara daha önce söz verdiğimiz için konağa  deniz kıyısına geldik. Yürüyüş yaptık sohbet ettik Önceki ziyaretlerimize göre daha neşeliydiler Çocuk evine yerleştirileceklerini öğrenmişlerdi ve orda daha özgür ve rahat olabileceklerini okula gidebileceklerini düşünüyorlardı Daha önce hiç türkçe konuşmayan küçük kardeş Z de konuşmaya başlamıştı, bizde çocuk evinde daha mutlu olacaklarını, onları hafta sonu evci çıkarabileceğimizi söyleyerek motive etmeye çalıştık. Birlikte zaman geçirmek onlarada bizede iyi geldi güzel duygularla konaktan ayrıldık en yakın zamanda tekrar geleceğimizi söylerek kızları yurda bıraktık.

—————————————

Karşıyaka Çocuk Yurdu Ziyareti Raporu

20 Haziran  2017

Buca Kız yurdunda kalan Z ve Z kardeşler  13 haziran tarihinde Aliağada bir çocuk evine yerleştirildiler. Kızlardan sorumlu sosyal hizmet uzmanı,  telefon görüşmesinde kızları aliağada ziyaret etme talebimizden memnuniyet duyduklarını ancak öncesinde Derneğimiz ve kızlarla kurduğumuz ilişki ile ilgili bilgi almak istediğini bildirdi. Bunun üzerine 20 Haziran tarihinde Karşıyaka Çocuk yurdunda görevli  Sosyal hizmet uzmanı Banu hanım  Dernek başkanımız Cem Terzi, başkan yardımcısı Yıldırım Şahin dernek üyelerimizden Zerrin Kurtoğlu; Gülistan Sultan, Nuriye İstanbullu ve Burcu ………tarafından ziyaret edildi. Derneğimiz hakkında genel bilgilendirme, Z ve Z kardeşler  ile nasıl karşılaştığımız ve yuda yerleştirilme süreçleri Cem Terzi tarafından aktarıldı. Kızları bucada kaldıkları süre boyunca düzenli ziyaret ettiğimizi bundan sonraki süreçte de görüşme isteğimizi ancak çocukevinin Aliağada olmasının sık ziyaret edemememize sebep olacağını bildirdik ve mümkünse kız kardeşlerin İzmir içinde bir çocuk evine nakillerinin  abileri  ve bizimle bir araya gelebilmeri açısından çok kolaylık sağlayacağını söyledik. Banu hanım konu ile ilgileneceğini yinede çok kısa vadede sonuç beklemememizi söyledi. Kızları haftasonu evci çıkarma talebimizi ilettik ve kaymakamlığa  yasal başvuru için Gülistan Sultan dilekçe yazarak süreçte ilgili evrakları tamamladı. Kızların bedensel engelleri ve tedavi süreçleri ile ilgili konuştuk bu konudaki destek talebimizi yeniledik, kızların kimlikleri çıktığı için yakın zamanda hastahaneye götürülecekleri söylendi. Banu hanım ziyaretimizden haberdar olduğu için kızların çocuk yurduna getirilmelerini sağlamıştı yurt bahçesinde kızlarla bir araya gelerek sohbet ettik henüz ev düzenine alışamadıkları için mutsuz ve gergindiler onları cesaretlendirmeye ve neşelendirmeye çalıştık. Birbirimizi gördüğümüz için sevindik kızlara onları Aliğada ziyaret etmeye devam edeceğimizi, yalnız bırakmayacağımızı  söyleyip bir ihtiyaçları olup olmadığını sorarak yurttan ayrıldık.

———————————————————–

Aliağa Çocuk Evi Ziyareti Raporu

7 Temmuz  2017

Buca Kız yurdunda kalan Z ve Z kardeşler 13 haziran tarihinde Aliağada bir çocuk evine yerleştirildiler. 20 haziranda Karşıyaka çocuk yuvasında kız kardeşlerden sorumlu sosyal hizmet uzmanı ile  yapılan görüşme sonrasında 7 temmuz günü Z ve Z kardeşler Gülistan Sultan ve Nuriye İstanbullu tarafından ziyaret edildi. Prensip olarak çocuk evlerinin adresi gizli kaldığı için kızlar Aliağa kaymakamlık binasından teslim alındı. Yakınlarda bulunan parkta ve deniz kıyısında yürüyüş yapıp sohbet ettik, kızlar henüz ev hayatına alışamadıkları için gergin ve öfkeliydiler. Aliağa uzak olduğu için abileriyle görüşmeleri zorlaşmıştı ve evdeki iş bölümüne henüz alışamamışlardı. Bayram öncesi bir kez hastahaneye gittiklerini ve ameliyat olacaklarını söylediler. Bizde onları yalnız bırakmayacağımızı zamanla buradaki düzene alışacaklarını söyledik. Çocuk evinin iyi yönlerini söyleyip moral vermeye çalıştık. Yaklaşık iki saat dışarıda zaman geçirdikten sonra kaymakamlık binasına giderek kızları teslim ettik, en yakın zamanda tekrar gideceğimizi onları evci çıkarabilmek için izin almayı beklediğimizi söylerek kızlardan ayrıldık.

Comments are closed.